10 fakta om tulipaner

Tulipaner er de mest berømte blomsterløg i verden. Men hvorfor er disse forårsblomster så populære? Dette skyldes blomstens tiltrækningskraft, alsidighed og rige historie. Læs de 10 fakta om tulipaner, og du vil forstå, hvorfor disse løg er uundværlige i haven.

1. På verdensplan
Holland er tulipanløgets epicenter. Dette lille land eksporterer næsten 2,5 milliarder tulipanløg til andre lande hvert år. Holland er en frontløber i denne henseende på grund af den perfekte jord, som landet har at dyrke løgene i. Det er en god ting, for mennesker over hele verden kan nyde disse farverige forårsbringer.

2. Typer af tulipaner
De 2,5 milliarder tulipanløg, som Holland eksporterer, består af 8.000 forskellige sorter. De 23 største sorter står for 40 % af tulipanproduktionen og sælges i havecentre eller bruges til blomsterproduktion. Den gule tulipan ‘Strong Gold’ er langt den mest populære. Den rød-hvide tulipan ‘Leen van der Mark’ er nummer to.

3. Tulipanmani
I begyndelsen af ​​det syttende århundrede brød ‘tulipanfeberen’ ud. Tulipanløg blev ekstremt værdifulde på kort tid. De blev solgt på papir for enorme summer, mens kuglen ofte stadig var i jorden, når den blev solgt. På det tidspunkt var en enkelt tulipanløg lige så meget værd som et helt kanalhus i Amsterdam.

4. Farverig
Der er tulipaner i næsten alle regnbuens farver. Gul, grøn, rød, orange, lilla, pink og flerfarvet. Kun blå og sorte tulipaner findes ikke. Nogle varianter kommer tæt på sort, men har faktisk en mørk lilla nuance. Tulipanen ‘Queen of Night’ kommer tættest på, men denne er heller ikke sort.

5. Grupper
Vidste du, at tulipaner er opdelt i 15 forskellige grupper? Denne underopdeling gør det nemmere at søge i det store sortiment af tulipaner. De er grupperet efter blomstringstid og blomsterform. Der er for eksempel enkelt-, dobbelt-, frynsede, liljeblomstrede, botaniske og parakittulipaner og der er tidligt og sent blomstrende tulipaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *