Bæredygtig insekthave

Haveinspiration Havevedligeholdelse
Bygger du en ny have? Vælg derefter at gøre det bæredygtigt ved at lokke insekter til din have. Du kan straks tænke på et skadedyr og irriterende krybende insekter, når du hører ordet insekt, men intet kunne være længere væk fra sandheden. Insekter er meget gode til en smuk have og giver et grønt levende miljø. Insekter i haven øger miljøets biodiversitet. Da bæredygtige haver er raseri i disse dage, vil vi i denne blogartikel fortælle dig, hvordan du kan gøre din egen have mere bæredygtig med insekter. Vi fortæller dig, hvorfor insekter i haven er bæredygtige, hvilke insekter der er vigtige, og hvordan du kan tiltrække dem til din have.
Bæredygtig have af insekter
En have er et sted, hvor der altid er, men især om sommeren, meget liv. Dette inkluderer selvfølgelig også insekter. Mange mennesker er ikke interesserede i ekstra insekter i haven og tænker hurtigt på et skadedyr. Dette behøver dog slet ikke være tilfældet. Insekter er uundværlige og sikrer et smukt grønt miljø.

Insekter sikrer, at dine blomster blomstrer smukt på grund af bestøvningen. Derudover yder de også afgrødebeskyttelse ved at bekæmpe organismer, der danner et skadedyr. Insekter giver den naturlige balance i haven, så planter kan blomstre. Kort sagt, ud over at give liv i bryggeriet, kontrollerer insekterne også skadedyr i haven.

Så hvad er insekterne gode til?
Vi kan allerede høre dig tænke: ‘Det er dejligt, at insekter giver en grøn have, men hvad giver de præcist?’ Det fortæller vi dig. Du kan se insekterne som alle praktiske hjælpere, der tilsammen sikrer mere bæredygtighed og et grønt levende miljø. Nedenfor er flere insekter, og hvad de kan være godt for.

Mariehøns: Ud over at se meget søde ud, hjælper mariehøns med at kontrollere lus og mider. Dette er næringsstoffer til mariehøns, og det er samtidig organismer, som man vil slippe af med, fordi planter dør af dem.
Humlebier og bier: Humlebier og bier bestøver blomster.
Sommerfugle: Sommerfugle er først og fremmest smukke at se på, og de bestøver også blomster.
Lacewings: Lacewings lever af bladlus og spiser også nektar, hvilket også sikrer bestøvning.
Parasitisk hveps: Den parasitiske hveps holder haven fri for skadelige insektarter. De spiser bladlus. På grund af den måde, hvorpå parasitiske hveps gør dette, kaldes de parasitoider.
Hoverflies: Hoverflies, ligesom humlebier og bier, bestøver. Larverne fra en svævefly spiser bladlus, hvilket gør disse insekter meget funktionelle.
Øreparykker: Øreparykker lever af bladlus og mider.
Jordbiller: Jordbiller undervurderes ofte. Man glemmer hurtigt, hvad en jordbille er god til. Jordbille spiser snegle. Og selvfølgelig er snegle en af ​​de største irritationer for gartnere.
Bæredygtig insekthave
Hvordan tiltrækker du insekter til din have?
Generelt kommer insekter ofte alene til din have. Men du kan gøre det meget mere behageligt for dem, hvilket vil tiltrække endnu flere insekter. For en bæredygtig fremtid er det vigtigt at tilbyde insekterne et sikkert miljø. Ved at vælge de rigtige planter og skjulesteder kan du tiltrække dem. Tjek nedenstående tip for en bæredygtig og insektrig have. Fordi jo flere insekter i haven, jo mere bæredygtig!

Tip 1: Nektar er nøglen til succes
En af de største fristelser for insekter er at have nektar i haven. En stor del af de ovennævnte insekter lever af nektar. Med denne fødekilde er der en meget god chance for, at insekterne finder vej til din have. Når et insekt feeds her, forbliver pollen på kroppen og frigives derefter, da insektet flyver videre til den næste blomst for at spise nektar der. Sådan bestøves blomster, blandes sammen.

Tip 2: Få en luksussuite eller anden bolig
Ved at tilbyde boliger til insekterne besøger de ikke kun et hurtigt besøg, men de bliver også længere i din have. Det ideelle hus til insekter er et mørkt og ofte fugtigt sted. Ud over det faktum, at insekterne ofte bruger dette som hus, bruges det også af nogle insekter som et nestested. Man kunne tænke på en masse beskæringsaffald, en bunke træ eller en luksuriøs suite på et insekthotel. I dag er der mange typer insekthoteller til salg, men du kan også nemt lave dine egne.

Et insekthotel er let at fremstille af materialer, som du sandsynligvis allerede har i din have. Det behøver ikke at have en bestemt form, og det vigtigste er, at der er huller i det. For eksempel kan du have et træ kan udhule bagagerummet og fylde det med forskellige materialer. Tænk på bambusstænger, halm, brombærgrene, beskæringsaffald, sivstængler osv. Det er så vigtigt at hænge dem på det rigtige sted. For eksempel kan du hænge det på hegnet et solrigt sted, så det også er beskyttet mod vinden. Hvis du har et tag i haven, der også modtager solen, er det det perfekte sted for et insekthotel.

Man skulle tro, at et insekthotel kun er vigtigt om sommeren, men intet kunne være længere væk fra sandheden. Et insekthotel er også beboet af nogle insekter om vinteren. Som et mariehøne, der kan lide at lede efter et varmt og sikkert husly om vinteren.

Tip 3: Lidt kaos er tilladt
Hvis du kan lide en meget pæn og pæn have, behøver du ikke forvente, at mange insekter kommer til den. Dette er ikke et meget attraktivt sted for insekter og andre dyr. Insekter drager mere fordel af en rodet og naturlig have, hvor nogle resterende haveaffald undertiden kan findes. Dette betyder også, at du ikke behøver at passe på en supertæt græsplæne, hvis du vil have insekter i haven. Mange insekter finder højt græs et godt sted at rede.

Tip 4: Pas på vandelementer
Vand i haven giver også en livskilde. For eksempel kan en dam øge antallet af insekter i haven betydeligt.

 

Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *